onsdag den 22. februar 2012

" Solskin over de orange trapper "

Så blev min orange cardigan endelig færdig :) Og jeg må sige at jeg er tilfreds med resultatet og sagtens kunne finde på at strikke den præcis samme model bare i andre farver :) Det var rigtig sjovt at skabe denne model - jeg har stadig brugt samme Drops model som ved mine andre cardigans - altså maskeantal, ind - og udtagninger og delsvis pindstørrelse. Men som du kan se på billederne så har jeg leget lidt meget med forskellige effekter, som har givet en rigtig god helhed :) Garnet er to forskellige slags - det orange jeg har brugt mest er Red Heart Baby fra blandt andet Super Brugsen og Kvickly, og det orange og gule/orange i bærestykket er akrylgarn købt på et kræmmermarked på Fyn for nogle somre siden :)

God fornøjelse med at se på alle mine billeder af min skønne nye cardigan, som jeg har givet navnet  "Solskin over de orange trapper"

Her er starten på min cardigan hvor man kan fornemme at jeg har påbegyndt trapperne delvis i system - tykke som går op på venstre side under ærmet og tykke / tynde på højre side.


Her ses modellen lukket sammen som den vil se ud når den er færdig - set forfra.


Set bagfra. 


Bagfra hvor udtagninger er påbegyndt og man kan se det færdige trappemønster.


Forfra til knaphuller, hvor man tydeligt ser forskellen mellem de tykke og de tynde trapper.


Bagsiden igen.


Et nærbillede af de tykke og tynde trapper, som er lavet med glatstrik og retstrik imellem trinene.


Venstre ærme strikket på og også med trappemønster forneden i kanten dog med variation fra de andre - nemlig at den ender med en spids bestående af 3 tynde trin.


Set bagfra.


Begge ærmer sat på og så skal der konstrueres et bærestykke og laves ranglanindtagninger.


Man kan tydeligt se trapperne på henholdsvis ærmerne og forneden på cardiganen og se hvordan vekslen mellem tykke og tynde giver blusen liv.


Bærestykke påbegyndt med to størrelse pinde - den samme som hele modellen er strikket med og en 1,5 str størrer - de to nøgler der skiller sig ud blev strikket sammen på den største rundpind.Her er så det færdige resultat som jeg har glædet mig sådan til at vise jer - jeg har lavet en lille ekstra detalje og strikket to lange retstrikket bånd, som så kan bindes sammen til en sød sløjfe og sat to forskellige slags røde knapper fra Netto i - en rund med et knæk på overfladen og en firkantet med en forhøjning. Så her er det færdige resultat set fra forsiden.


Og set fra bagsiden.


Her har jeg den på og som man kan se så bliver en smule af ens skulder vist og giver den dels et lidt ungdommeligt look, men også det sommerlook som den orange farve leder ens tanker hen på :)


Nærbillede af nogle af detaljerne man kan se - fx knapperne og bærestykket.


Nærbillede af bærestykket og det retstrikkede bånd, man kan binde som sløjfe.


Jeg håber at min cardigan har givet nogen inspiration og lyst til at kaste sig ud i sine egne designs eller muligvis har lyst til at prøve min efter med noget garn der ligger derhjemme og venter på et nyt spændende projekt :) For mit vedkommende er der allerede opstået nogle nye designs mens jeg arbejdede på denne og vores ældste datter Laura har flere gange indenfor de sidste par uger spurgt mig sødt om jeg ikke nok snart vil strikke til hende og Mathilde, så tror de næste par kreationer skal gå til dem, men jeg kan da afsløre at jeg blandt andet har i tankerne noget med bærestykke med to tråde, der bliver strikket som en maske hver og igen som to masker i én - forstod nogen den??? :) 

1 kommentar:

Anita sagde ...

Hvor er den cardigan bare skøn! :D